banner2

Onze voltigevereniging organiseert elk jaar 2 voltigekampen:

 

Zomerkampje:

Dit kampje is gratis en alleen voor leden van de vereniging. Het is altijd de eeste 3 dagen van de zomervakantie. Alle voltigeurs slapen in tentjes bij Fam. Sneekes op het erf. Overdag wordt er getraind, worden de paarden verzorgd en worden kleine klusjes gedaan, zoals de spullen een keer goed schoonmaken. Natuurlijk is er ook tijd om te ravotten, naar het strand te gaan en lekker even niets te doen.
De avonden zijn gevuld met spelletjes. Op de laatste dag (woensdag) is de algemene ledenvergadering gepland waarna we met alle leden en ouders lekker gaan barbequeën, en er een onderlinge wedstrijd gehouden wordt.
 
 
Voltigekamp Den Helder:
 
Dit is hét kamp van het jaar! Vanuit heel Nederland en ook uit het buitenland komen voltigeurs en trainers naar onze vereniging voor een weekend vol met training. Ook nu slapen we weer bij Fam. Sneekes, maar omdat dit kamp in de herfst plaatsvindt nu binnen in de schuur (met vloerverwarming).
 
Vijdagavond beginnen komen alle voltigeurs aan, maken hun slaapplek in orde en doen we een activiteit. Dit kan bijvoorbeeld een kampvuur op het strand zijn, of een fotoshoot, of een speurtocht, etc.
 
Zaterdag en zondag staan er elk 3 ronden van 1,5 uur training op het programma. Je kunt trainen bij verschillende trainers, en op verschillende paarden. Van te voren mag je aangeven welke training je wilt volgen en dan delen we iedereen zo veel mogelijk bij zijn eigen voorkeur in.
Tevens zijn er verschillende activiteiten waaruit je er een kunt kiezen. Denk bijvoorbeeld aan trampolinespringen, röhnrad, turnen, zwemmen, klimmen, dansen, kanoën en nog veel meer. Het programma veranderd elk jaar een beetje, maar we proberen zo vroeg mogelijk aan te geven wie er komen lesgeven en welke activiteiten er zijn. Gedurende het hele weekend doe je dus 6 trainingen en 2 activiteiten.
 
We hebben een proffessioneel cateraar die het eten verzorgd dit weekend. Dit is dan ook altijd goed geregeld. Heb je een speciaal dieet geef dat dan vooraf even door, dan houden we daar rekening mee.
 
Het kamp van 2018 wordt gehouden op 19-20 en 21 oktober. Kosten bedragen €80,- per voltigeur, dat is inclusief overnachting en eten. Begeleiders betalen €15,- per persoon.
 
Vooralsnog hebben we de volgende trainers/activiteiten vastgelegd (hier kan dus nog wat bij komen):
 
 
Trainers
Carola Sneekes
Marjo Sneekes
Sylvia Marees
 
 
 
 
Paarden
Elimar
Lorenz
Samira
 
 
 
   

Activiteiten

 

Coole dingen ronde   

  Altijd al eens een salto of flickflak willen springen op de ton? Hier leer je het! Met vanggordels dus er kan niets fout gaan!

Turnen

  Voltigetechnische turntraining. Hier leer je de perfecte handstand, maar ook oefeningen voor bijvoorbeeld de opsprong en het scharen.

cluppie

 barani
 bankje
 strand carola