Trainingen

Locatie:
 
Onze vereniging traint altijd bij Manege Noot.
Deze manege vind je aan de zwarteweg 4 in Callantsoog. Als je op de manege komt zie je twee rijhallen. Eentje met een kantine eraan en eentje zonder kantine. Wij trainen in deze laatste hal. 
 
 
Trainingstijden:
 
We trainen op de volgende dagen en tijden:
 
Proeflessers, beginners, Team 2 en Team 3: zaterdag van 11.00 tot 13.00 uur
 
Team 1: zaterdag van 9.00 tot 11.00 uur
 
Solisten, alle niveaus: zaterdag van 8.00 tot 9.30 uur en zondag van 9.00 tot 10.30 uur.
 
Extra training voor de internationale solisten: zaterdag van 11.00 tot 13.00 uur, donderdag van 17.30 tot 19.30 uur. 
 
Naast deze reguliere trainingen worden er ook trainingsweekenden gehouden. De eerste maandag tot en met woensdag van de zomervakantie houden we altijd ons zomerkampje. Deelname hieraan is gratis voor leden.
 
Doelstelling:
 
Voltigevereniging Den Helder is een kleine vereniging, waar iedereen kan voltigeren op zijn/haar eigen niveau. Plezier staat voorop, maar natuurlijk proberen we ook zo goed mogelijk te worden. Ook doen we mee aan wedstrijden, van kleine buurtwedstrijden tot het hoogte niveau. We hebben verschillende solisten die internationaal starten, of dit binnenkort gaan doen en mogen al 14 jaar op rij op alle EK's en WK's starten.
 
Regels: 
 
We willen graag een vereniging zijn waar iedereen het naar de zin heeft. We streven er naar om zo'n hoog mogelijk niveau te halen maar toch een gemoedelijke sfeer te behouden. Om dit te bewerkstelligen zijn er een aantal regels:
 
  • We willen graag op tijd beginnen met de lessen. Leden zadelen vóór de training zelf hun paard op. Dit betekent dat je ongeveer een kwartier voor de training aanwezig moet zijn om te poetsen, op te zadelen en de spullen klaar te zetten. 
  • De training begint met een warming-up. Dit doen we om blessures te voorkomen en iedereen moet hier dan ook aan meedoen. Als je te laat bent moet je zelfstandig je warming-up doen voordat je op het paard mag. 
  • Wanneer je een keer niet kunt komen of te laat bent meld je dat even bij de trainster. 
  • Lange haren moeten in een staart of vlecht. Dit is voor de veiligheid van jezelf en de anderen. 
  • Sieraden moeten af tijdens de training. 
  • Na de les helpt iedereen opruimen en het paard op stal/in de wei zetten. Je bent hier na de les nog ongeveer een kwartiertje mee bezig.