Algemene Info

Voltigevereniging Den Helder is een kleine vereniging waar iedereen, op elk niveau kan komen voltigeren. Ongeacht of je wedstrijden wilt doen of niet, je bent bij ons altijd welkom.
 
Bij voltigewedstrijden is er sprake van een klasse indeling:
BB (beginners)
B (basis)
L (licht)
M (middel)
Z (zwaar)
ZZ (zeer zwaar)
 
Momenteel hebben we een M, een L, een B en een BB team die nationaal wedstrijden starten. Daarnaast zijn er 10 solisten van BB tot ZZ en zelfs deelname aan de wereldkampioenschappen. We doen op elk niveau mee.
Wanneer je bij onze vereniging komt voltigeren delen wij je in in een les die afgestemd is op jouw niveau.
 
Diplomasysteem:
Bij onze vereniging voltigeren we volgens een diplomasysteem. Dit houdt in dat iedereen die op voltige komt een boekje krijgt waarin basisoefeningen staan. Deze oefeningen zijn onderverdeeld in verschillende moeilijkheidsgraden. Wanneer een moeilijkheidsgraad behaald is kan er een diploma gehaald worden en mag de voltigeur verder naar het volgende niveau.
Het pluspunt van deze methode is dat alle voltigeurs op hun eigen snelheid en eigen niveau kunnen trainen en de les voor iedereen voldoende uitdaging biedt.
Tevens bereiden we met het diplomasysteem de voltigeurs voor op voltigewedstrijden. Dit betekent dat voltigeurs die het eerste niveau van het boekje behaald hebben klaar zijn om in de klasse BB wedstrijden te starten.
 
Lessen:
Er zijn verschillende lessen:
-basisles (toegankelijk voor iedereen)
-teamlessen (ingangseis: diploma BB)
-sololessen (ingangseis: diploma BB en B)
 
Proefles:
Wil je een proefles volgen? Dit is altijd mogelijk! Je kunt dan meetrainen op zaterdag van 11:00 tot 13:00 uur. Houd er rekening mee dat we van te voren het paard met zijn allen opzadelen en na de les met zijn allen opruimen. Je kunt dus niet meteen na de les naar huis en we verwachten je 15 tot 20 minuten voor de les om op te zadelen. Het is handig als je soepele kleding aantrekt, zoals een legging, paardrijboek of trainingsbroek en 2 paar sokken (die vies mogen worden) of turnschoentjes meeneemt. We hebben een kistje met oude schoentjes die je van ons kunt lenen voor de les, maar we kunnen helaas niet garanderen dat jouw maat erbij zit. Een proefles kost €6,-, dit mag je tijdens de les aan de instructrice geven.  We vinden het fijn als je je vooraf even aanmeldt via email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., zodat we op je kunnen rekenen.