Wie zijn wij?

Wij zijn Voltigevereniging Den Helder.

Voltigevereniging Den Helder is een kleine vereniging, waar iedereen kan voltigeren op zijn/haar eigen niveau. Plezier staat voorop, maar natuurlijk proberen we ook zo goed mogelijk te worden. Ook doen we mee aan wedstrijden, van kleine buurtwedstrijden tot het hoogte niveau. We hebben verschillende solisten die internationaal starten, of dit binnenkort gaan doen en mogen al 14 jaar op rij op alle EK's en WK's starten. Wil je helemaal geen wedstrijden doen? Geen probleem! Natuurlijk kan je ook voor recreatievoltige bij ons terecht.

Heb je al wel eens van voltige gehoord of weet je al wat voltige is? Dan vind je hieronder een kleine omschrijving van onze vereniging. Mocht je voltige nog niet kennen dan kun je onder aan de pagina lezen wat voltige is!

 Bij voltige bestaat de volgende klassenindeling:

BB (Beginner)

B (Basis)

L (Licht)

M (Middel)

Z (Zwaar)

ZZ (zeer zwaar/internationaal)

Op dit moment hebben we naast de beginnergroep 3 wedstrijdteams; in respectievelijk de klassen M, B en BB, twee duo's in de klasse BB en één in de klasse B,  en verschillende solisten in de klassen B, L, M en ZZ. 

Je kunt bij ons dus teamvoltige komen doen, maar ook solo en duo trainen en natuurlijk een combinatie van deze categorieën. Voltigeurs die in een team willen voltigeren worden door de trainers ingedeeld in een team dat het beste aansluit bij hun niveau. Voordat je lid moet worden van de vereniging mag je natuurlijk een aantal proeflessen volgen. Meer hierover vind je onder het kopje lidmaatschap.

Wat is voltige?

Voltige is het doen van (turn)oefeningen op een paard. Iemand anders houdt het paard aan een lange lijn (de longe) vast en zorgt dat hij braaf blijft lopen. Deze persoon heet een longeur. 

In de lagere klassen mag je je oefeningen nog in stap doen, maar als je beter wordt gaat alles in galop. Je kunt deze oefeningen in je eentje doen, maar ook met zijn tweeën of drieën tegelijk.

Je kunt ook wedstrijden doen in voltige. Dit kan in solo (alleen),  duo (met zijn tweeën) of in teams (4, 6 of 7 personen). Voltige is een paardensport. Dit betekent dat je altijd lief en voorzichtig voor het paard moet zijn. Sormmige turnoefeningen zullen dus niet kunnen omdat het paard beweegt terwijl andere juist makkelijker zijn op het paard.

Iedereen kan aan voltige doen, of je nou jong, oud, groot of klein bent, het maakt allemaal niet uit. Het is makkelijk als je al op paardrijden of turnen zit, maar dit is absoluut geen noodzaak.

  

Voor nog meer informatie kunt u naar de volgende website gaan: www.voltige.nl.